Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Francky Dury verlaat Zulte Waregem na komend seizoen

Francky Dury verlaat Zulte Waregem na komend seizoen

Sport
01/06/2021

Het komende voetbalseizoen wordt niet alleen het jubileumjaar “20 jaar SV Zulte Waregem”, het moet ook een afscheid in schoonheid worden met T1 Francky Dury. Het vernieuwde clubbestuur en zijn trainer hebben in onderling overleg het contract, dat Dury nog 3 jaar aan Essevee bond, opengebroken. Na seizoen 21-22 geeft de langst dienstdoende coach van de Jupiler Pro League de trainersfakkel door.

Verjonging

Verjonging is één van de sleutelwoorden komende tijd, zegt de club in een persbericht. Francky Dury lag nog 3 jaar onder contract maar dat wordt dus herleid naar 1 seizoen.

“Dat geeft de assistenten Davy De fauw en Timmy Simons de kans zich verder te ontwikkelen als sportief leiders,” klinkt het. Essevee wil hen een belangrijke stem geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem.

Langste staat van dienst

De 63-jarige Dury is de langst dienstdoende coach van de Jupiler Pro League. Eind 2011 begon hij aan een tweede termijn bij de West-Vlamingen. Daarvoor coachte hij Zulte Waregem tussen 2001 en 2010. Nog eerder trainde Dury Zultse VV (de voorloper van fusieploeg Zulte Waregem) van 1990 tot 1993 en tussen 1994 en 2001. 

Dury was vorig jaar nog te gast in onze sporttalkshow Offside: