Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Florian Van Acker behaalt brons op het WK G-tafeltennis

Florian Van Acker behaalt brons op het WK G-tafeltennis

Sport
11/11/2022

Florian Van Acker reisde af naar Spanje als dé grote topfavoriet, hij is namelijk de nummer één van de wereld in categorie elf voor sporters met een verstandelijke beperking. Zijn grootste concurrenten en vaste waarden als Palos, Creange en Takemori sneuvelden allemaal in de achtste- en kwartfinales. De weg naar de finale lag open.

Twee Zuid-Koreanen en een Spanjaard vochten met Van Acker om de wereldtitel. Florian, de titelverdediger, stond tegenover Kim Chang Gi in zijn halve finale. De West-Vlaming verloor nipt de eerste twee sets met 9-11 en 10-12. In de derde set nam hij zelf de bovenhand met 11-7. De Koreaan trok de wedstrijd naar zich toe in de vierde set en won die met 7-11.

Van Acker was meteen na de wedstrijd teleurgesteld over zijn spel, met name zijn block. "Normaal is dat een van mijn sterke punten, maar nu liep die niet goed. Ik kreeg mijn blocks met moeite op tafel. Daarom heb ik mijn spel veranderd en ik ben blijven vechten voor elk punt.

Bekijk zijn volledige reactie

Onze andere landgenoot op het WK, Laurens Devos, plaatste zich wel voor de finale. Hij verdedigt vrijdagavond zijn wereldtitel tegen de Brit Joshua Stacey. Van Acker en Devos wonnen in 2018 allebei goud op het WK in het Sloveense Lasko. Devos is tevens tweevoudig en regerend paralympisch kampioen (Rio & Tokio). Van Acker werd paralympisch kampioen in Rio (2016) en haalde brons in Tokio (2021).

Auteurs: 
Thomas Soen