Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fed Cup komt naar Kortrijk

Fed Cup komt naar Kortrijk

Sport
27/03/2019

"Toewerken naar hecht team"

"Het verlies tegen de Fransen was uiteraard een ontgoocheling. Een paar dagen later zijn we gaan samenzitten met de staf en hebben we een grondige analyse gemaakt. Een aantal zaken moet verbeteren maar wat die zijn, houden we intern. We hebben ook teruggekoppeld naar de speelsters. Zij hebben aangegeven wat volgens hun beter kan. Het was onze eerste keer samen als Fed Cup-ploeg.

Er is goed gewerkt maar uiteraard moeten we elkaar nog beter leren kennen, op en naast het terrein. Dat is logisch. Net zoals bij de Davis Cup-ploeg (die Van Herck al langer coacht, red) moeten we naar een hecht team toewerken. Ik had alvast het gevoel dat bij de meisjes een grote wil aanwezig is om ervoor te gaan", vertelde Van Herck woensdag in het stadhuis van Kortrijk, waar een eerste keer vooruit werd geblikt op de ontmoeting met Spanje.

Duels in Kortrijk, op hardcourt

Het duel wordt gespeeld in Sportcampus Lange Munte. België mocht als thuisland de ondergrond kiezen en opteerde voor hardcourt, een logische keuze aangezien Spanje met speelsters als Muguruza en Suarez Navarro vooral gravelspecialistes in huis heeft.

"Ik besef dat onmiddellijk na de Fed Cup het toernooi van Stuttgart (op gravel, red) wordt gespeeld, maar de keuze voor hardcourt gebeurde in overleg met de speelsters", verduidelijkt Van Herck. "Iedereen was akkoord om tegen Spanje op hardcourt te spelen want dat is ondergrond waarop we de meeste kansen hebben om te winnen."

Nog niet uitverkocht

Kortrijk is voor het eerst gastheer van de Fed Cup en organiseert de wedstrijd in Sportcampus Lange Munte. Die biedt plaats aan 2.500 toeschouwers. Vandaag zijn er voor elke wedstrijddag zo'n 1.800 tickets verkocht, zo maakte de Belgische Tennisbond woensdag bekend.

Kaartjes kosten 20 euro, voor jongeren 12,5 euro. "We willen de hele sporthal vullen. De nationale ploeg heeft de steun van het publiek nodig om deze moeilijke kaap te ronden", benadrukte bondsvoorzitter André Stein.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox