Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Essevee wil Van Driessche en Laforge niet meer als scheidsrechters

Essevee wil Van Driessche en Laforge niet meer als scheidsrechters

Sport
01/03/2023

Zulte Waregem reageert daarmee op beslissingen die gisteravond tijdens de terugwedstrijd voor de Croky Cup tegen KV Mechelen zijn genome.

In een mededeling schrijft de club: "Essevee is ontgoocheld en kwaad na de zeer discutabele arbitrage tijdens de wedstrijd KV Mechelen - SV Zulte Waregem. Daarbij werd een foutieve tackle van Essevee-speler Alessandro Ciranni na een tussenkomst van de VAR niet met een gele maar rode kaart bestraft. De club accepteert een gele kaart als correcte sanctie voor deze overtreding. Maar tegelijk heeft Essevee totaal geen begrip voor het feit dat verschillende andere fases, waarbij de spelers van Zulte Waregem het slachtoffer waren, onbestraft bleven."

"De club stelt vast dat foute beslissingen door scheidsrechters steeds meer impact krijgen op het professionele voetbal. En dat niet alleen in wedstrijden waarin Essevee betrokken is. SV Zulte Waregem ijvert -al langer dan vandaag- dat het Belgische voetbal zich op een correcte en eerlijke manier verder ontwikkelt."

Essevee verwacht nu dat Bram Van Driessche en Nicolas Laforge niet langer worden aangeduid bij wedstrijden van Essevee dit seizoen en stuurde hiervoor het nodige schrijven richting de Belgische voetbalbond. 

Bekijk ook:

Auteurs: