Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Essevee focust op Play-Off 2 na verlies tegen Anderlecht

Essevee focust op Play-Off 2 na verlies tegen Anderlecht

Sport
22/03/2021

Het team van Vincent Kompany was al na vijf minuten op achtervolgen aangewezen in deze belangrijke match. Deschacht kopte een hoekschop door naar de tweede paal, waar Jelle Vossen het leer in het dak van het doel duwde. In de 26e minuut kreeg Damien Marcq een rode kaart nadat hij zijn studs op de kuit van Ashimeru zette.

Met een man minder zag Zulte Waregem de thuisploeg niet veel later op gelijke hoogte komen. Trebel zag de goede loopactie van Anouar Ait El Hadj (32.), die de bal overhoeks binnen trapte. En op slag van rust stond de 2-1 op het scorebord. Michael Murillo kopte na een hoekschop op Bostyn, in de herneming trof de verdediger wel raak.

Essevee uitgeteld

Meteen na de pauze was Zulte Waregem bijna helemaal uitgeteld. Ait El Hadj bediende Nmecha, die tegen de paal besloot. In de 54e minuut legde Yari Verschaeren de wedstrijd dan toch in een beslissende plooi. Trebel zette voor op de Rode Duivel, die Bostyn met een technisch hoogstandje klopte. Ook Anderlecht beëindigde de match met tien man. Invaller Josh Cullen pakte een tweede gele kaart in de 86e minuut. Abdoulaye Diaby zette in de 89e minuut de eindstand op het scorebord.

Zulte Waregem staat op de achtste plaats met 43 punten en lijkt te moeten focussen op de Europa League play-off (plaatsen 5 tot en met 8).

Auteurs: