Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Erehaag in Kuurne voor emotionele Oshin Derieuw

Erehaag in Kuurne voor emotionele Oshin Derieuw

Sport
31/08/2021

De collega’s in het gemeentehuis volgen haar prestaties op de voet en haar Europese titel straalt ook wel een beetje op Kuurne en de gemeentediensten af. Burgemeester van Kuurne Francis Benoit: 'Ze heeft blessures gehad, ze is niet naar de Olympische Spelen kunnen gaan. Ze heeft ook een beetje de moed verloren, maar ze is er bovenop gekomen. En iedereen van het personeel heeft enorm meegeleefd met de match.' 

Oshin Derieuw zelf reageert emotioneel: 'Ik denk dat dat ook logisch is. Dat zijn mijn collega’s, mensen die ik elke dag zie, die ook alles een beetje meebeleefd hebben de laatste twee jaar. Het is ook een heel leuk gevoel om te zien hoe hard ze mij ondersteunen.' (lees verder onder de foto)

Oshin Derieuw versloeg afgelopen zaterdag in Zwitserland thuisbokser Olivia Belkacem op punten. Ze pakte zo de Europese EBU-titel bij de weltergewichten. Het was haar eerste kamp in bijna twee jaar, na een lange coronapauze, een zware knieblessure en het missen van de Olympische Spelen in Tokio. 'Ik schrok van de progressie die ik de laatste twee jaar gemaakt heb, zeker ook op mentaal vlak. Ik ben heel veel gegroeid als atleet, want ik heb veel tegenslagen gekend,' zegt Derieuw.

Auteurs: 
Redactie