Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Engelse goalie Dillon Phillips naar KV Oostende

Engelse goalie Dillon Phillips naar KV Oostende

Sport
28/07/2022

De 27-jarige Phillips vergaarde al heel wat ervaring in het Championship en de League One. Als jeugdproduct van Charlton Athletic bewerkstelligde hij in het seizoen 2018-2019 mee de promotie naar het op één na hoogste Engelse voetbalniveau.

"Dillon is een interessant profiel dat we al langere tijd volgden. Hij voetbalt goed mee en is een echte 'shot stopper', hij heeft met andere woorden zeer sterke reflexen op z'n lijn. Een extra doelman was nodig want op dit moment telden we met Guillaume Hubert slechts één senior doelman in onze groep", aldus CEO Gauthier Ganaye.

(lees verder onder de foto)

KVO verwelkomt ook verdediger Osaze Urhoghide (22) terug. Hij wordt gehuurd met een aankoopoptie. Nieuw is echter relatief want het is een oude bekende die terugkeert. Osaze Urhoghide werd vorig seizoen al enkele maanden gehuurd van de Schotse topclub Celtic Glasgow en nu keert hij na enkele maanden terug naar de Belgische kust.

Gauthier Ganaye: “Osaze bewees vorig seizoen dat hij een absolute meerwaarde was in onze ploeg. We wilden hem dan ook langer aan ons binden maar in eerste instantie vonden we geen akkoord met Celtic. Osaze zelf sprak echter de wens uit om terug te keren naar KVO en we bleven dan ook het contact met hém en Celtic behouden. De voorbije week kwam het dossier dan toch in een stroomversnelling. Osaze is blij dat hij hier terugkeert en wij zijn zeer tevreden dat we er een sterkhouder in de defensie bijhebben én bovendien iemand die de manier van werken van de club én trainer al kent. Nu wachten we enkel nog op aanvallende versterking en dan zijn we gewapend om een competitief seizoen te spelen.”

Auteurs: 
Belga