Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Emma Plasschaert pakt gouden medaille in Wereldbekerfinale

Emma Plasschaert pakt gouden medaille in Wereldbekerfinale

Sport
10/06/2018

De 24-jarige Plasschaert begon als leidster aan de medaillerace, nadat ze zaterdag na tien regatta's een totaalscore van 34 punten had behaald. De Hongaarse Maria Erdi was de eerste achtervolgster op zestien punten. In de medaillerace waren dubbele punten te verdienen, maar Plasschaert werd niet meer bijgebeend door Erdi.

De Wit-Russische Tatiana Drozdovskaya won de medaillerace voor Erdi en de Finse Tuula Tenkanen. Plasschaert werd pas zevende op tien deelneemsters, maar dat volstond om de gouden medaille te pakken. De Oostendse won uiteindelijk met 48 punten. Zilver was voor Erdi (54 punten), brons voor Tenkanen (77 punten).

Eerder al tweemaal zilver

Plasschaert pakte dit seizoen eerder al tweemaal een zilveren medaille in het Amerikaanse Miami en het Japanse Gamagori.

Maïté Carlier mocht niet deelnemen aan de medaillerace. Zij eindigde zaterdag op de vijftiende plaats in het eindklassement.

De wereldbekerfinale in Marseille vindt op dezelfde wateren plaats waar in 2024 tijdens de Olympische Spelen van Parijs het zeilen plaatsvindt. Het was de laatste grote zeilrace voor het WK in het Deense Aarhus (30 juli - 12 augustus).

Auteurs: