Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eli Iserbyt wint ook in Hoogstraten

Eli Iserbyt wint ook in Hoogstraten

Sport
11/02/2018

De wereldkampioen wou zijn regenboogtrui showen en verkoos daarom om de wedstrijd af te werken bij de beloften in plaats van bij de elite. Thijs Aerts werd in de schaduw van de veilinghallen tweede voor de Nederlander Jens Dekker.

Voor Iserbyt werd het zijn tweede zege in evenveel dagen. Hij won zaterdag ook al de Krawatencross in Lille. In de stand van de Superprestige blijft de Nederlander Sieben Wouters leider met 78 punten. Adam Toupalik is tweede (72) en de Nederlander Jens Dekker (69) derde. Toon Vandebosch volgt met 62 punten op de vierde plaats.

Bij de juniores ging de zege naar de Nederlander Ryan Kamp. Vijf renners, Niels Vandeputte, Xander Geysels, de Nederlanders Pim Ronhaar met Ryan Camp en de Tsjech Tomas Kopecky, kleurden de wedstrijd. Ronhaar versnelde en samen met Vandeputte en Kamp trokken zij als leiders de slotronde in. Uiteindelijk was Ryan Kamp de sterkte.

Dante Coremans was de sterkste bij de nieuwelingen. Het werd zijn veertiende seizoenzege. Coremans had een taaie klant aan zijn teamgenoot Salvador Alvarado. Uiteindelijk kon eerstgenoemde de Nederlander toch achter zich laten. Lennert Belmans eigende zich de derde plaats toe. Bij de nieuwelingen is er geen klassement voor de Superprestige.

Auteurs: 
Belga
Thomas Herrero