Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eli Iserbyt heerst in Krawatencross

Eli Iserbyt heerst in Krawatencross

Sport
10/02/2018

Hij haalde het na een solo van Thijs Aerts en de Nederlander Jens Dekker. Iserbyt is meteen ook de eindlaureaat van het regelmatigheidscriterium. De wereldkampioen telt in het klassement immers 10:21 voorsprong op Yannick Peeters. Thomas Joseph eigende zich de derde plaats toe met een achterstand van 12:53. Stijn Caluwé legde beslag op de vierde plaats voor Jelle Schuermans.

Het waren Belgisch kampioen Thijs Aerts en wereldkampioen Eli Iserbyt die reeds in de openingsronde voor afscheiding zorgden. Voor Iserbyt ging het allemaal te traag en hij liet zijn enige metgezel Aerts in de steek. Aerts volgde op twee ronden van het einde op vier seconden van Iserbyt, maar zakte dan verder weg. Iserbyt bleef het parcours verder op zijn tempo afmalen en kwam niet meer in de problemen. Thijs Aerts kon op zijn beurt de Nederlander Jens Dekker nog afhouden en werd tweede. De Tsjech Adam Toupalik repte zich naar de vierde plaats voor de Zwitser Johan Jacobs.

Eerder op de dag was bij de juniores Niels Vandeputte oppermachtig. Hij rondde succesvol een lange solo, die hij reeds inzette in de tweede ronde, af. De Nederlander Ryan Kamp werd afgetekend tweede voor Witse Meeusen.

Lennert Belmans was dan weer de sterkste, in een sprint met drie, bij de nieuwelingen. Belmans, die zijn tiende overwinning pakte dit seizoen, hield immers Ward Huybs en de Nederlander Salvador Alvarado af. Laatstgenoemde verzekerde zich meteen ook van de eindzege in het klassement van de DVV Verzekeringen trofee.

Auteurs: 
Belga
Thomas Herrero