Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste stappen voor rematch Persoon-Taylor zijn gezet

Eerste stappen voor rematch Persoon-Taylor zijn gezet

Sport
23/07/2019

De storm rond de boksmatch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor is nog niet gaan liggen. Bokspromotor Eddie Hearn probeert een rematch te regelen, en had daarvoor contact met zowel de entourage van Taylor als die van Persoon. Dat kondigde onze landgenote aan bij een acte de présence op de Gentse Feesten. Persoons coach Filiep Tampere denkt echter niet dat er een nieuwe wedstrijd komt: "De hele wereld wil die rematch zien, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren."

Katie Taylor zelf is niet van plan de confrontatie uit de weg te gaan. "Een rematch is onvermijdelijk", verklaarde ze toen ze na de wedstrijd landde in Dublin. Tampere is niet overtuigd van haar reactie: "Van Taylors kant zullen ze die wedstrijd absoluut willen vermijden. Ook als het opnieuw op punten aan zou komen is het voor hen een enorm risico om het twee keer na elkaar tegen Delfine op te nemen." 

Andere plannen

Taylors entourage mag die rematch dan wel zien zitten, maar dat is niet waar hun blik op gericht is. Dat verklaarde ook Hearn na een ontmoeting met Brian Taylor, de manager van Katie. "Katie Taylor heeft nieuwe doelstellingen voor ogen. Ze is al onbetwiste kampioene bij de lichtgewichten, de wereldtitel bij de weltergewichten is nu wellicht de volgende stap.", zegt Hearn.

De Engelse bokspromotor verwacht ook een kamp tussen Taylor en de Puertoricaanse Amando Serrano. De 30-jarige bokster veroverde al de wereldtitel in maar liefst zeven verschillende gewichtsklassen. Hoe graag de meerderheid van de boksfans ook een rematch wil tegen Persoon, het is duidelijk dat dat voor team Taylor niet de eerste keuze is. 

Auteurs: 
Nathan Vandamme