Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste nederlaag voor Meesseman

Eerste nederlaag voor Meesseman

Sport
02/08/2020

Washington is de titelverdediger in de WNBA en had als enige van de twaalf ploegen nog niet verloren. Tegen Chicago leidde het team bij de rust (37-35) maar in de laatste twee quarters bleek de tegenstand net iets sterker (25-27, 24-26).

Gedeelde leidersplaats

Emma Meesseman speelde zaterdag ruim een half uur mee. De Belgian Cat maakte negen punten, plukte negen rebounds en deelde zes assists uit. Ploeggenote Ariel Atkins werd met 24 punten topschutter van de partij. Door het verlies moet Washington de leiding nu delen met Chicago, Seattle Storm en Minnesota Lynx, die ook drie keer wonnen in vier matchen.

Verkorte competitie

Het seizoen in de WNBA moest oorspronkelijk op 15 mei van start gaan, maar werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. De competitie gaat dit jaar in Florida in verkorte vorm door op de IMG-academie in Bradenton, dichtbij Tampa Bay. De WNBA koos ervoor alle speelsters in één bubbel onder te brengen om zo het risico op coronabesmetting te verkleinen.

In de reguliere competitie dienen 22 wedstrijden te worden afgewerkt, vorig jaar waren dat er nog 34. Nadien volgen in oktober de play-offs. Twaalf teams nemen deel.

Auteurs: 
Belga