Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

E3 Harelbeke: “VIP-tent opdelen is oplossing”

E3 Harelbeke: “VIP-tent opdelen is oplossing”

Sport
11/03/2020

Twee VIP-tenten op het parcours zullen wellicht opgedeeld worden in afzonderlijke compartimenten om te vermijden dat er te veel wielerfans samentroepen.

Nog veel onduidelijkheid

Volgende week dinsdag moet de opbouw van de tenten starten, maar er is nog veel onduidelijkheid.  Voor de start stellen zich volgens de organisatie nog niet meteen grote problemen.  Een brede laan met dranghekkens moet voor voldoende afstand tussen de renners en de toeschouwers zorgen. De wielerwedstrijd uitstellen is geen optie, maar de VIP-beleving zal dus sowieso anders moeten dan andere jaren.

(lees verder onder de foto)

Bezorgd

 “We gaan de twee tenten die er nu zijn op de E3-arena en op de Kwaremont opdelen in compartimenten”, zegt Jacques Coussens, organisator E3 Harelbeke.

“Het kan ook dat we zoeken naar een andere oplossing. Zo kunnen we er toch voor zorgen dat er niet meer dan 1.000 mensen op één en dezelfde plaats zitten” - Hoe bezorgd ben je momenteel als organisator? “Dat zijn dagen waar je toch 2 minuten van wakker ligt. Er zijn veel onduidelijkheden op dit moment. Elke dag wordt het anders en elke dag moet je je aanpassen aan de situatie. Wie weet wat er nu nog komt.”

 

Auteurs: 
Ken Pieters

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox