Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dwars Door Vlaanderen van start in Roeselare

Dwars Door Vlaanderen van start in Roeselare

Sport
22/03/2017

Jens Debusschere (Lotto-Soudal) staat als uittredend winnaar aan de start van de 72e Dwars Door Vlaanderen. Hij hoopt ook deze keer mee te spelen voor de zege, al beseft hij dat het niet makkelijk wordt.

Debusschere legde de laatste hand aan zijn voorbereiding tijdens de Tirreno-Adriatico. "Het waren veel lange en lastige ritten en die hebben mij sterker gemaakt", legt hij uit. "Dwars door Vlaanderen is een héél speciale koers voor mij. De wedstrijd start in Roeselare, mijn geboortestad, en komt aan in Waregem op enkele meters van mijn huidige woonplaats. Ik was er vorig jaar de beste, dat maakt het alleen maar specialer."

Dwars door Vlaanderen hoort sinds dit jaar tot de WorldTour. "Daardoor staan er veel internationale toppers aan de start", zegt Debusschere. "Het is aan onze sterke mannen zoals Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts om hen te volgen, of alleszins te proberen volgen."

"Quick-Step Floors start ook met een sterke ploeg", vervolgt de renner van Lotto-Soudal. "Het zal een bikkelharde strijd worden. Ik denk dat de koers zal ontploffen op de Taaienberg, zoals ieder jaar. Zeker nu de concurrentie zo groot is geworden, zal het even hard drummen zijn op de Taaienberg dan tijdens de Ronde van Vlaanderen. De schifting zal natuurlijk wel al beginnen vanaf de Kattenberg, na 110 kilometer, maar als je te ver zit wanneer je opdraait op de Taaienberg is de koers voorbij."

"Wij starten om Dwars door Vlaanderen te winnen", klinkt het nog. "Ik ben ervan overtuigd dat we de ploeg ervoor hebben. Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts zijn onze sterke mannen op de kasseistroken en de hellingen. Als ik na de laatste kasseistrook vooraan zit, zal ik sprinten voor de overwinning."

 

Auteurs: