Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dupont pakt Belgische titel op het strand, Vermeersch zesde

Dupont pakt Belgische titel op het strand, Vermeersch zesde

Sport
05/12/2021

Het BK in Bredene werd beslist in een tumultueuze sprint, waarin Dupont Frans kampioen Samuel Leroux klopte. Het BK is een open wedstrijd, waarin ook buitenlanders worden toegelaten, al kunnen zij uiteraard geen aanspraak maken op de Belgische titel. Op het BK-podium kreeg Dupont Emiel Vermeulen (zilver) en Jasper Dejaegher (brons) naast zich.

Opvallend: Dupont was de uittredende nationale kampioen op het strand, ook al dateert zijn vorige titel van bijna vier jaar geleden. De 34-jarige West-Vlaming van Bingoal Pauwels Sauces WB reed ook naar de Belgische titel in het seizoen 2017-2018. Door verschillende omstandigheden werden er nadien geen BK's meer afgewerkt op het strand. 

Dupont was niet de enige wielerprof met naam aan de start: met Parijs-Roubaix-revelatie Florian Vermeersch (zesde), Tim Declercq (zevende) en Brent Van Moer (tiende) eindigden er drie renners uit de WorldTour in de top tien van het BK. Oud-veldrijder Klaas Vantornout veroverde de Belgische titel bij de masters, Veronique Florizoone bij de vrouwen

Auteurs: 
Belga