Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dupont en Van Keirsbulck in selectie voor de Tour

Dupont en Van Keirsbulck in selectie voor de Tour

Sport
26/06/2018

Degand was net als de Fransen Guillaume Martin en Yoann Offredo, de Nederlander Marco Minnaard en de Italiaan Andrea Pasqualon al zeker van een selectie. Met debutant Dupont, Van Keirsbulck en de Nieuw-Zeelander Dion Smith is de achtkoppige selectie nu definitief. "De selectie van de drie laatste renners was niet makkelijk. Maar in de acht vlakke etappes willen we een pure sprinter opstellen. Daarvoor heeft Timothy Dupont het ideale profiel. We hopen dat hij kan wedijveren met de snelle mannen", zegt teammanager Jean-François Bourlart.

Van Keirsbulck moet in de Tour werken voor kopman Guillaume Martin. "Hij zal in de openingsweek een belangrijke rol spelen in het collectief rond Guillaume Martin. Hij zal Martin moeten bijstaan tot in Roubaix, en de ervaring van Van Keirsbulck in waaiers en op kasseien is een pluspunt voor onze Franse klimmer. We hopen hem ook een keer of twee in de ontsnapping te sturen, zoals vorig jaar", aldus Bourlart.

Moeilijke keuze

"De keuze was zeer moeilijk, en ik hoop dat we ons niet vergist hebben", vult ploegleider Hilaire Van der Schueren aan. "We moesten een evenwicht zoeken in onze selectie, rekening houdend met de bergetappes, maar ook met de vlakke etappes in de eerste week en de ploegentijdrit. Ik geloof dat Timothy Dupont capabel is om top 5 te sprinten. Van Van Keirsbulck verwacht ik sterk werk in dienst van Martin, zowel in de ploegentijdrit als op de kasseien

Auteurs: 
Belga