Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duitser Alexander Blessin nieuwe hoofdcoach KVO

Duitser Alexander Blessin nieuwe hoofdcoach KVO

Sport
08/06/2020

Bij de kustploeg volgt hij Adnan Custovic op, die dit seizoen werd teruggehaald maar nu bedankt wordt voor bewezen diensten. In Oostende ondertekende de 47-jarige Blessin een contract voor twee seizoenen, met optie voor een derde seizoen, zo maakte de club zondagavond bekend.

Eerste keer eerste elftal

Blessin is een voormalig profvoetballer die na zijn carrière jeugdtrainer werd bij RB Leipzig. Daar nam hij de voorbije jaren de U17 en U19 in handen. Bij KVO krijgt hij voor de eerste keer een eerste elftal onder zijn hoede. "Ik kan enkel maar zeggen dat ik zeer dankbaar ben voor deze kans als hoofdtrainer", vertelt Blessin. "Gauthier Ganaye legde me dit nieuwe project haarfijn uit: aanvallend voetballen met veel jonge spelers, dat is wat ik de voorbije acht seizoenen altijd heb gedaan. Ik kan dan ook niet wachten om te starten met deze nieuwe uitdaging. Ik kreeg al de kans om een kijkje te nemen in de stad en in het stadion en ik ben erg gecharmeerd. Een compact, knus stadion vlak aan de zee in de sterke, Belgische competitie. Ik kijk al uit naar de competitiestart."

"We willen een spelstijl hanteren gebaseerd op 'counterpressing' en data", zo legt kersvers 'Executive President' Gauthier Ganaye uit. "Na een intensief rekruteringsproces kwam Alexander eruit als de beste kandidaat. Deze spelstijl sluit aan bij zijn DNA en na uitgebreide gesprekken met hem kan ik niet anders dan concluderen dat hij zijn passie over zal brengen op de spelers en deze club opnieuw succesvol zal maken."

Auteurs: 
Belga