Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Driedaagse brengt WorldTour naar West-Vlaanderen

Driedaagse brengt WorldTour naar West-Vlaanderen

Sport
20/02/2019

"Stilaan sijpelen de namen van de deelnemende renners bij hun respectievelijke ploegen binnen op het secretariaat. Wel, het oogt nu al indrukwekkend. Zo'n kwalitatief sterk deelnemersveld hebben wij zelfs nooit gehad in De Panne", zegt persverantwoordelijke Johan Van Hecke. "Qua WorldTourteams hebben we een contract met Deceuninck-Quick.Step, Lotto Soudal, Kastusha-Alpecin, Bora-Hansgrohe, Astana, Team Sky, Mitchelton-Scott, Trek-Segafredo, Movistar, UAE Team Emirates, Team CCC, Jumbo-Visma, EF Education-First, Dimension Data en Team Sunweb. Op de voorlopige deelnemerslijsten prijken onder andere de namen van Elia Viviani, Fabio Jakobsen, Alexey Lutsenko, Kirstoffer Halvorsen, Luke Durbridge, Edward Theuns, Jasper Stuyven, Jürgen Roelandts, Jasper Philipsen, Boy van Poppel, Marcel Kittel, Jens Debusschere en noem maar op."

Bij vrouwen is deelnemersveld kwalitatief nog sterker

"Bij de vrouwen was de interesse eveneens zeer groot", vervolgt Van Hecke. "Daar zullen onder andere Jolien D'hoore, Chantal Blaak, Marianne Vos, Chloe Hoskin, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Lotte Kopecky elkaar het vuur aan de schenen leggen. Aan het deelnemersveld zal het dus niet liggen om van de AG Driedaagse Brugge-De Panne een schitterend kijkstuk te maken. Wij zijn dan ook uitermate tevreden met hetgeen wij aan de start zullen krijgen op woensdag 27 en donderdag 28 maart."

Aangepast parcours

Het parcours van de AG Driedaagse Brugge-De Panne wordt grondig aangepast. Vooral de finale werd herbekeken door de organisatoren. Daar waar er in 2018 in de plaatselijke ronden nog tramlijnen werden gekruist, is dat op woensdag 27 en donderdag 28 maart niet meer het geval. De mannenkoers is 200,3 kilometer lang, de vrouwen krijgen 134,4 kilometer onder de wielen geschoven.

"Zowel bij de mannen als de vrouwen rijden we in het centrum van Brugge twee geneutraliseerde rondjes. Bij de mannen gaat het daarna richting Jabbeke en Ichtegem waar we de eerste kasseizone van de dag krijgen", meldt parcoursbouwer Chris Van Cleven. "Wat verderop, in Klerken, staat de tweede kasseizone op het programma. Vanuit Boezinge trekken we naar de heuvelzone waar met de Monteberg, Kemmelberg, Rodeberg, Vidaigneberg en Sulferberg vijf hellingen op rij wachten. Daarna gaat het richting de poldervlakte van De Moeren om dan nog twee plaatselijke ronden af te werken in en om De Panne. Nieuw daarin is wel dat we geen tramsporen meer krijgen op het traject door een omweg te maken via de Markt van De Panne".

De vrouwen vertrekken eveneens in Brugge maar werken een heel ander traject af. "Vanuit Brugge gaan we richting Zuienkerke waar de eerste en enige kasseistrook wacht. Via De Haan, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort, Koksijde en Veurne bereiken we De Panne waar ook twee plaatselijke ronden afgewerkt worden. Ook daar treffen we geen tramsporen meer aan. We zorgen zo voor een zo veilig mogelijk parcours, onze nieuwe naamsponsor AG in gedachte", geeft Chris Van Cleven mee.

Bekijk ook:

 

Auteurs: 
Belga