Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Doelpuntenfestival in het Regenboogstadion

Doelpuntenfestival in het Regenboogstadion

Sport
28/04/2019

Aan de rust stond het al 3-0 na twee doelpunten van Harbaoui en en ééntje van Bongonda. In de tweede helft ging Zulte Waregem nog wat verder en scoorden ze nog drie keer, opnieuw via Harbaoui en Bongonda. Ook Sandy Walsh scoorde tussendoor. Voor Cercle Brugge kon Bruno milderen op strafschop en gleed De Belder een voorzet knap binnen. 

Vooral voor Hamdi Harboui was het opnieuw een superavond, met zijn drie doelpunten komt hij op de eerste plaats in de topschuttersrangschikking, één doelpunt voor Samatta van Racing Genk.

KV Kortrijk bijna zeker van POII-finale

Ook de supporters van KV Kortrijk mochten vieren. In Moeskroen werd het 2-3. De thuisploeg moest na 24 minuten al met tien verder na rood voor Dusenne. Toch scoorde Leye op strafschop de 1-0. Twee minuten later stond het al terug gelijk na een doelpunt van Chevalier. 

In de tweede helft leek KV Kortrijk door te duwen na de own goal van Boya in de 56e minuut, maar Amallah maakte er opnieuw 2-2 van. De onvermijdelijke Avenatti verloste KV Kortrijk uiteindelijk een kwartier voor het einde met de winnende treffer.

Door de overwinning staat KV Kortrijk nu alleen aan de leiding in groep B, met 8 punten meer dan de eerste achtervolgers die voor een Europees ticket meespelen.

Auteurs: 
Simon Bossuyt