Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Diaby naar Lissabon, Limbombe naar Nantes

Diaby naar Lissabon, Limbombe naar Nantes

Sport
21/08/2018

Diaby naar Portugal

Het vertrek van de Malinese goalgetter Diaby hing al even in de lucht. De 26-jarige Diaby speelde sinds de zomer van 2015 in het Jan Breydelstadion. Sindsdien kwam de snelle spits in 108 officiële duels tot 36 goals. Hij veroverde met blauw-zwart de titel in 2016 en 2018.

Eerder in zijn carrière kwam de aanvaller uit voor Sedan (2009-2013), Lille (2013 en 2015) en Excel Moeskroen (2013-2015).

Sporting Lissabon, achttienvoudig Portugees kampioen, beëindigde de Primeira Liga vorig seizoen als derde. Dat was niet naar de zin van de harde kern onder de supporters. Zij bedreigden spelers en staf bij een eindeseizoenstraining, waarop diverse topspelers de club verlieten. De voorbije twee weken begon Sporting met 6/6 wel uitstekend aan het nieuwe seizoen.

Limbombe naar Frankrijk

De geboren Mechelaar maakte in de zomer van 2016 de overstap van het Nederlandse NEC naar Club Brugge. Voordien had hij zijn debuut in het profvoetbal gemaakt bij Racing Genk. Na een moeilijk debuutjaar voor blauw-zwart ontbolsterde Limbombe vorig seizoen helemaal op de linkerflank. Als wingback kwam hij in 39 duels tot zes goals en zeven assists.

Bondscoach Roberto Martinez beloonde Limbombe met een selectie voor de oefeninterland tegen Saoedi-Arabië (4-0), waarin hij meteen zijn debuut voor de Rode Duivels maakte. De voorbije voorbereiding liet Limbombe bij Club Brugge aan zich voorbijgaan. De buitenspeler focuste op een transfer en trainde daardoor individueel. Vorige maand leek hij dichtbij een akkoord te zijn met Premier League-club Huddersfield Town, maar die overgang ging de mist in.

FC Nantes, vorig seizoen negende in de Ligue 1, startte het seizoen tegenvallend. Het verloor zijn eerste twee competitieduels en staat met 0 op 6 voorlopig helemaal onderaan in Frankrijk. Met Joris Kayembe zit nog één landgenoot in de selectie van de Kanaries.

Auteurs: 
Redactie
Belga