Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Deal KVO en Amerikaanse partner gaat voorlopig niet door

Deal KVO en Amerikaanse partner gaat voorlopig niet door

Sport
19/03/2020

Toch laat zijn investeringsmaatschappij Alychlo weten dat er nog steeds onderhandeld wordt, en dat er al significante financiële toegevingen zijn gedaan om tot een akkoord te komen.

Coucke wil via zijn vennootschap nog zowat de helft van de oorspronkelijke 1,2 miljoen huurgeld, PMG is maar bereid om 500.000 euro te betalen. Ook over de bestaande schulden, 6,2 miljoen euro is er nog steeds geen overeenkomst. KVO mist zo de 2,5 miljoen euro die nodig zijn om de proflicentie te halen. Als de schulden niet betaald worden, dreigt de club failliet te gaan, en te zakken naar eerste amateurklasse. KVO laat wel weten dat ze zelf ook verder op zoek gaan naar oplossingen.

'In deze harde coronatijden waarin ieders gezondheid primeert, besef ik dat voetbal slechts bijzaak is, maar dit is toch een harde klap, zowel voor mij persoonlijk als voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. We werken echter wel naarstig en gedreven verder om de financiële toekomst van de club te garanderen en om uiteindelijk toch onze licentie te behalen. Dat moéten we doen voor alle medewerkers, supporters, sponsors en onze 600 jeugdspelertjes,' aldus voorzitter Frank Dierckens.

Auteurs: 
Redactie