Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De Ketelaere als Rode Duivel: "Droom die uitkomt"

De Ketelaere als Rode Duivel: "Droom die uitkomt"

Sport
09/11/2020

De Ketelaere is voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg. Hij is amper 19, en is bezig aan een topseizoen bij Club Brugge. Gisteren nog hielp hij Club mee aan de 1-3 overwinning op het veld van KV Oostende. Charles De Ketelaere: “Dat is iets waar je altijd op hoopt en van droomt sinds je heel klein bent. Elke jongen die voor een ploeg speelt, hoopt om ooit voor de nationale ploeg te spelen. Ik kijk er heel erg naar uit om er voor de eerste keer bij te zijn. Ik ga proberen te genieten en mijn uiterste best doen.”

Of De Ketelaere ook zijn eerste minuten krijgt, woensdag tegen Zwitserland, dat is nog afwachten. Het is een oefenmatch in aanloop naar de wedstrijden tegen Engeland en Denemarken in de Nations League. Het gaat in ieder geval hard voor De Ketelaere. “Heel veel van die spelers hebben al veel bewezen. Zo is Kevin De Bruyne een speler waar ik al lang naar opkijk, ik probeer er dingen van op te pikken, hoe moeilijk het ook is. Want hij doet heel mooie dingen.”

Naast Charles De Ketelaere maken ook nog 2 andere West-Vlamingen deel uit van de kern van de Rode Duivels: Leander Dendoncker uit Passendale en Brandon Mechele uit Bredene.

Auteurs: 
Redactie