Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Damesploeg KFC Heist wint West-Vlaamse beker

Damesploeg KFC Heist wint West-Vlaamse beker

Sport
28/04/2018

Berkerhouder Heist start met de zeewind in de zeilen aan deze finalewedstrijd. Na amper vijf minuten scoort Mus het openingsdoelpunt, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. In het eerste kwartier domineert de kustploeg, maar dan trekt Club Brugge het laken naar zich toe. Na een penaltyfout neemt Bakar haar verantwoordelijkheid en scoort ze de 0-1. Lang staat Club niet op voorsprong want in dezelfde minuut scoort Wille al de gelijkmaker. Na 40 minuten kopt Bernaert Club opnieuw op voorsprong waardoor de Brugse dames gaan rusten met een 1-2 voorsprong. 

Lees verder na de foto.

Na de rust komt Heist het sterkste uit de kleedkamer. Vanwelden brengt Heist opnieuw langszij na een knap doelpunt. Club reageert gevat en via Lezy staan ze opnieuw op voorsprong. Lang kunnen de Brugse dames niet genieten van de voorsprong want Mus scoort al snel de 3-3. 

Rode kaart

Met nog een kwartier te spelen moet Club Brugge dan plots met 10 verder na een tweede geel voor Debruyne. Vanaf dan trekt Heist het spel volledig naar zich toe. Wille scoort de 4-3 na een vrije trap. Hierna brengt Vanwelden de eindstand op de tabellen. 

KFC Heist klopt kampioen Club Brugge met 5 -3 en wint zo voor het tweede jaar op rij de beker.

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker