Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Cyclocross start met dubbel gevoel

Cyclocross start met dubbel gevoel

Sport
04/10/2020

In Kruibeke werd gisteren de tweede wedstrijd van de allervlaamste sport der sporten gereden, het veldrijden. Zonder Mathieu Van der Poel en Wout van Aert uiteraard, zij proberen de komende weken nog op de weg te schitteren. De rest van het pak was wel van de partij: Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Toon Aerts, Eli Iserbyt en Nederlander Lars van der Haar waren de blikvangers. Daarnaast reed Thibau Nys zijn eerste veldrit bij de beloften, en mocht hij dus mee met de profs het veld in.

Overal twijfel

Alle aandacht ging echter naar het publiek, dat er niet was. Er mocht namelijk niemand aanwezig  zijn wegens de coronamaatregelen. Voor de renners bleek dat toch ook een ietwat vreemd gevoel, getuigde Iserbyt achteraf. De jonge West-Vlaming, die vorig seizoen nog won, eindigde dit jaar op de derde plaats. De zege ging uiteindelijk naar Toon Aerts, die na negen rondes Sweeck voorbleef.

Komende weken zullen moeten uitwijzen hoeveel ritten precies zullen plaatsvinden. Organisatorisch valt het soms namelijk moeilijk te regelen met de beperkte middelen. Zo lieten ze in Zonnebeke, Diegem en Koksijde al weten dat er daar dit jaar niet zou gecrost worden. 

 

Auteurs: 
Redactie