Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Coucke kiest Anderlecht boven KVO

Coucke kiest Anderlecht boven KVO

Sport
20/12/2017

"KVO in goede handen doorgeven"

In een eerste reactie op twitter toont Marc Coucke zich erg trots, hij laat ook weten dat hij fan blijft van KV Oostende maar dat hij de kustploeg zal moeten doorgeven. De 52-jarige Coucke werd in 2013 eigenaar en voorzitter van KV Oostende. Maar nu moet hij dus afscheid nemen van KV Oostende.

 

Vrijdag meer uitleg

RSC Anderlecht heeft dus besloten om exclusieve onderhandelingen te voeren met KV Oostende-voorzitter Marc Coucke voor de overname van de club. Vrijdag om 15 uur geven ze tijdens een persconferentie meer uitleg. "De Raad van Bestuur heeft alle ontvangen biedingen grondig bestudeerd. Na dit onderzoek heeft de RVB unaniem besloten om exclusieve onderhandelingen te voeren met de heer Marc Coucke", zo klinkt het in een persbericht.

"In het kader van dit akkoord blijven enkele aandeelhouders aan boord om de verankering van de club te verzekeren. Het doel blijft om de onderhandelingen af te handelen voor het einde van het jaar." 

 

Belgische voetbalbond wacht af

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) reageert afwachtend op het woensdag uitgebrachte nieuws over Marc Coucke, die een gooi doet naar het hoofdaandeelhouderschap bij RSC Anderlecht. Het bondsreglement verbiedt een entiteit om eigenaar te zijn van twee clubs die in dezelfde competitie actief zijn. "Anderlecht is nog niet verkocht, dus voorlopig is er nog geen reden om in te grijpen. We volgen het dossier op", zei Stefan Van Loock van de KBVB.

Lees ook