Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club NXT speelt 2-2 gelijk tegen RSCA Futures

Club NXT speelt 2-2 gelijk tegen RSCA Futures

Sport
13/11/2022

RSCA Futures begint sterk op Schiervelde, maar doelman Senne Lammens brengt redding, in de herneming pegelt Julien Duranville naast. Na 25 minuten volgt een goed uitgesponnen aanval van Club NXT. De bal komt uiteindelijk bij de Japanner Shion Homma. Hij krijgt veel ruimte, de verdediger is te laat en Homma scoort de 1-0. De reactie van Anderlecht laat niet lang op zich wachten, op aangeven van Duranville mag Lokesa van dichtbij aanleggen. Maar Senne Lammens houdt de gelijkmaker uit z’n doel. 

En dan krijgen we nog een mooie aanval van Anderlecht te zien. Tussen 2 man door, precies op maat voor Camara die Stassin vindt en hij schiet tussen de benen van Lammens dan toch de 1-1 binnen. Zijn negende doelpunt van het seizoen na iets meer dan een half uur spelen. 

In de tweede helft knalt Chemsdine Talbi de bal op de vuisten van doelman Rik Vercauteren. Met nog een kwartier op de klok laat de dribbelvaardige Homma zich opnieuw opmerken. Hij gaat tegen de grond en dat resulteert in een penalty voor Club Nxt met Romeo Vermant achter de bal. Hij loopt aan, maar glijdt dan uit waardoor z’n schot over het doel gaat. Het blijft 1-1.

Goed samenspel daarna tussen Takidine en Michez, die voor de 1-2 zorgt. Een koude douche voor Club Nxt, dat wel blijft strijden. Met resultaat ook, want in de toegevoegde tijd is het de ingevallen Lennart Mertens die de 2-2 eindstand op het bord zet.

Auteurs: 
Redactie