Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club kan reuzenstap richting titel zetten

Club kan reuzenstap richting titel zetten

Sport
12/04/2018

Brugge trekt zondag (18u) met een nog altijd ruime bonus van zes punten op Anderlecht en AA Gent naar de hoofdstad, maar is toch op zijn hoede. Anderlecht speelt dan geen denderend voetbal, een zege tegen Club zou de Brusselaars kunnen lanceren om een fraaie eindsprint in te zetten. Anderlecht kan bovendien voortbouwen op zijn -weliswaar gevleide- zege van afgelopen speeldag in Charleroi (1-2). Blauw-zwart pakte vorig weekend daarentegen geen punten. Het moest in de Ghelamco Arena andermaal de zege aan AA Gent laten (1-0). Bijkomende domper voor trainer Ivan Leko: doelman Kenneth Vermeer moet onder het mes met een rechterbovenbeenblessure en mist de rest van het seizoen.

Het team van coach Yves Vanderhaeghe zou wel eens de lachende derde kunnen worden. De Buffalo's zitten, na zeges tegen Anderlecht en Club, in de goede flow en hopen deze Play-offs te verrassen. Met Standard krijgt het zaterdag (20u30) een ploeg voor de kiezen die zijn prijs al beet heeft. De Rouches verzekerden zich vorige maand van bekerwinst.

Charleroi en Racing Genk openen vrijdag (20u30) de derde speeldag op Mambourg. De Carolo's konden in de nacompetitie nog geen punten pakken en willen tonen dat ze terecht bij de Belgische top zes horen. Genk zet dan weer zijn jacht op een Europees ticket verder.

Auteurs: