Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge wint vlot van Kortrijk

Club Brugge wint vlot van Kortrijk

Sport
10/08/2018

Kortrijk is niet allerbest aan het nieuwe seizoen begonnen: na de 1-4 pandoering tegen Anderlecht en het 0-0 gelijkspel tegen Antwerp konden de Kortrijkzanen ook in het Jan Breydelstadion het verschil niet maken. De weinige hoop die de West-Vlamingen vooraf koesterden, werd meteen de grond ingeboord door Groeneveld. De Nederlander had na acht minuten al twee keer gescoord. Kortrijk slaagde er niet in om de landskampioen van antwoord te dienen, waarop Groeneveld op zoek ging naar zijn derde treffer van de avond.

Club laat wat begaan

De 3-0 kwam echter van de voet van een andere zomeraanwinst: na een wandeling door een bos van Kortrijk-verdedigers opende ook Siebe Schrijvers in de 57e minuut zijn rekening voor Club. De buit was binnen voor blauw-zwart, dat daarop de voet van de gaspedaal nam en het aanvallen aan Kortrijk overliet. Karlo Letica, ook al een nieuwkomer bij Club, kon zich daarbij tonen met enkele knappe reddingen.

Club met 9 op 9

Aan Brugse zijde kwam er enkel nog wat gevaar van Lois Openda, een jeugdproduct dat zijn eerste speelminuten kreeg op het hoogste niveau. Gescoord werd er echter niet meer. Club Brugge de competitie begint met een 9 op 9, Kortrijk blijft onderaan hangen met een 1 op 9.

Reactie Glen De Boeck: 

Op Twitter reageerde de coach van KV Kortrijk op de 3-0 nederlaag. "We gaven al snel twee goals weg. Dat is balen als coach want de spelers waren voorbereid op het spel van Club. We spelen een goede tweede helft, maar missen de aansluitingstreffer. We moeten kalm blijven en hard werken. We mogen zeker niet teren op wat we vorig jaar hebben neergezet."

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga