Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge viert titel, ondanks nederlaag

Club Brugge viert titel, ondanks nederlaag

Sport
21/05/2018

Ivan Leko liet SImons in de basis starten, een mooi gebaar voor het afscheidnemend Clubicoon. Maar blauw-zwart leek wel iets teveel te hebben gefeest deze week, en gaf een lusteloze indruk. Net voor het half uur werd dat afgestraft door Gent. Kubo plukte een verre bal van Gigot netjes uit de lucht, en schoot kruiselings voorbij Horvath.

Ruud Vormer had dan wel de supporters beloofd dat Club voluit zou gaan voor de overwinning tegen Gent, maar dat bleek niet op het veld. Even voor tijd gingen de handen dan toch op elkaar voor de applauswissel van Timmy Simons. Vossen miste nog dé kans op de gelijkmaker. Club kwam zo voor het eerst dit seizoen niet tot scoren in eigen huis. Meer zelfs, een reeks van 80 wedstrijden met minimum een doelpunt kwam zo ten einde.

Veldbestorming

Gent verpeste zo toch wel wat het kampioenenfeest, maar daar was tijdens de bekeruitreiking niet veel meer van te merken. Ondanks een smeekbede vooraf, bestormde een deel van het publiek na de wedstrijd het veld.

Kampioenenviering live op Focus en WTV

Maandagnamiddag viert Club Brugge zijn landstitel nog een keer, in het centrum van Brugge, met een optocht door de stad en groot feest op de Grote Markt. Focus en WTV zenden de titelviering live uit. Lees hier meer.

Fotogalerij

Auteurs: 
Redactie