Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge met coronazorgen naar Rusland

Club Brugge met coronazorgen naar Rusland

Sport
19/10/2020

De belangrijkste naam is doelman Simon Mignolet, een absolute sterkhouder van blauw-zwart. Maar ondanks alles is Club toch ambitieus.

"Ooit moest het ook bij Club komen"

Ook Club Brugge krijgt nu dus af te rekenen met het coronavirus; Mignolet, Kossounou en Krmenchik hebben positief getest, net als algemeen manager Vincent Mannaert. Zij moeten in quarantaine, en vertrekken niet mee naar Sint-Petersburg.

"Dat wist je op voorhand he, dat het bij Club ook eens zou komen", zegt aanvoerder Ruud Vormer. "Maar we doen er alles aan, maatregelen die we nemen, afstand, kapjes op de hele dag, je kan niet alles voorkomen."

"Alles aan doen om punten te pakken"

Al is het natuurlijk bang afwachten of er eventueel nog besmettingen opduiken bij Club. In de Champions League moet je spelen zolang je 13 spelers hebt, met daarbij een doelman. Anders is uitstel niet mogelijk. Ondanks alles start Club met de nodige ambitie.

Ruud Vormer: "Het zijn belangrijke jongens die thuisblijven, maar dat weten we nu. We moeten er alles aan doen om punten mee te pakken."

Club speelde afgelopen zaterdag nog 1-1 gelijk op Standard, Zenit is competitieleider in Rusland. In de andere match neemt Lazio het op tegen Borussia Dortmund.

"Ik denk dat Zenit, Dortmund en Lazio gewoon heel goeie ploegen zijn met een groter budget dan ons, maar in voetbal kan alles dus we gaan ervoor", besluit Vormer.

 

 

Auteurs: 
Redactie