Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge loot in Europa League FC Salzburg

Club Brugge loot in Europa League FC Salzburg

Sport
17/12/2018

Club Brugge eindigde niet bij de beste vier derdes in de Champions League en kreeg zo geen beschermde status voor de loting. Blauw-Zwart wist dus dat ze een topper konden loten. Ze konden onder meer Napoli, Inter Milaan, Benfica, Valencia, Arsenal of Chelsea loten. Maar het werd dus FC Salzburg.

De komst van Salzburg zorgt in het Jan Breydelstadion niet voor een grote affiche, maar de Oostenrijkers zijn toch een zeer verraderlijke tegenstander. Vorig seizoen sneuvelden ze immers pas in de halve finales van de Europa League tegen Olympique Marseille, dit seizoen lieten ze in een nochtans stevige groep met daarin Leipzig, Celtic en Rosenborg een achttien op achttien noteren. Meer nog, de Oostenrijkers zijn dit seizoen nog ongeslagen. In de Oostenrijkse competitie lieten ze dit seizoen vijftien zeges, drie draws en geen enkele nederlaag optekenen. Sterspelers in het elftal zijn de twee jonge Malinese middenvelders Diadie Samassékou en Amadou Haidara, die al op de radar van heel wat topclubs staan. De Israëliër Moanes Dabbour is dan weer een echte sluipschutter.

Club Brugge speelt, als niet-reekshoofd eerst thuis op donderdag 14 februari. Eén week later wordt de terugwedstrijd gespeeld. 

Leko tevreden

Met het Oostenrijkse RB Salzburg kwam er maandagmiddag voor Club Brugge een verraderlijke tegenstander uit de trommel bij de loting voor de zestiende finales van de Europa League. Toch is Club-coach Ivan Leko "zeer tevreden" met de loting. "Ik schat onze kansen in op fiftyfifty", aldus de Kroaat.

"Salzburg is een goeie ploeg, met een goeie trainer. Ze haalden 18 op 18 in de groepsfase van de Europa League dit seizoen, het is dus zonder meer een te duchten tegenstander. Een team uit het Verenigd Koninkrijk of Spanje lijkt misschien aantrekkelijker op het eerste gezicht, maar tegen Salzburg hebben we zeker een kans om door te gaan."

"Salzburg speelde vorig seizoen de halve finales van deze competitie en ik denk dat het ook de ambitie moet zijn voor Belgische ploegen om zo ver mogelijk te geraken in de Europa League. We hebben een goeie campagne in de Champions League achter de rug en willen nu hetzelfde doen in de Europa League. Met de steun van onze twaalfde man moeten we op 14 februari een goeie uitgangspositie zien te bemachtigen."

Auteurs: 
Belga