Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge krijgt late gelijkmaker binnen

Club Brugge krijgt late gelijkmaker binnen

Sport
13/03/2021

De landskampioen kwam na zeven minuten op voorsprong. Hans Vanaken zette Vranjes onder druk, de verdediger ging in de fout en ook Descamps kwam te aarzelend uit. Vanuit een scherpe hoek duwde Vanaken het leer via de glijdende Dessoleil binnen.

Blauw-zwart bleef nadien Charleroi onder druk zetten, maar dat resulteerde in weinig echt doelgevaar. Brandon Mechele knikte nog een bal op de lat, maar de fase werd nadien afgevlagd voor buitenspel. Simon Mignolet kwam enkel op het halfuur even in actie en moest een afstandsschot van Dessoleil over de lat duwen.

CDK is terug

Met het einde van de eerste helft in zicht ging het temp omlaag. Charles De Ketelaere vierde bij de rust zijn rentree na een coronabesmetting. Hij zag dat de Carolo's snediger uit de kleedkamer kwamen. Verschillende tackles leken op het randje, maar scheidsrechter Lothar D'Hondt bleef mild.

Dat deed de VAR ook even voorbij het uur, wanneer Kipré in de eigen zestienmeter op de hiel van Sobol trapte. Zowel ref D'Hondt als vanuit het busje gaven ze echter geen krimp.

Domper

Een slotoffensief van Charleroi leverde toch nog iets op. Nadat een schot van Botaka op de paal uiteenspatte en Mignolet een krul van Gholizadeh uit zien doel hield, kopte Nicholson volledig vrij op hoekschop de 1-1 binnen in de 90e minuut. Een domper voor de troepen van Clement en geen elfde zege op rij.

Leider Club Brugge heeft nu 67 punten en telt met een match minder gespeeld een voorsprong van 16 punten op eerste achtervolger Antwerp. Charleroi is negende met 41 punten. Maandag staat er voor Club Brugge nog een inhaalwedstrijd op het programma, uit bij AA Gent.

Auteurs: 
Belga
Nick Vandierendonck