Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge kan geen punten sprokkelen in Charleroi

Club Brugge kan geen punten sprokkelen in Charleroi

Sport
11/11/2018

Voor de Bruggelingen was het de tweede nederlaag van het seizoen. In de stand blijven ze tweede, met evenveel punten als Antwerp, maar de driepuntenkloof met leider Racing Genk dreigt wel groter te worden.

Opnieuw Vanaken

Club werkte dinsdag in Monaco (0-4) al aan honderd procent af en ook op Mambourg was het bij de eerste kans meteen raak. Na een misser van Charleroi-doelman Nicolas Penneteau kwam het leer via Clinton Mata bij Rode Duivel Hans Vanaken en die haalde op de rand van de zestien verwoestend uit: 0-1.

Koude douche

Ook de Karolo's hebben echter weinig nodig om te scoren en met de rust in zicht zorgde sterkhouder Cristian Benavente voor de gelijkmaker in een eerste helft die voor het overige weinig om handen had. In een tweede helft die veel meer open was, kwamen er logischerwijs ook meer kansen. Kaveh Rezaei, die tegen zijn ex-ploeg op het uur werd ingebracht als extra spits en vervanger van aanvoerder Ruud Vormer, besloot de beste mogelijkheid voor de bezoekers tegen de paal. Charleroi rook zijn kans en vijf minuten voor affluiten zorgde invaller Massimo Bruno nog voor de onverhoopte 2-1 zege. Club ziet zo Antwerp naast zich komen op de gedeelde tweede plaats. The Great Old opende vrijdagavond de speeldag met een 2-0 zege tegen KV Oostende.

Auteurs: