Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge kampioen

Club Brugge kampioen

Sport
13/05/2018

Standard begint nochtans het scherpst aan de wedstrijd en komt na 10 minuten al op voorsprong. Bij Club Brugge krijgen ze een hoekschop niet goed weg, waarna Laifis de 1-0 in doel kan koppen. Sclessin, voor het eerst dit seizoen uitverkocht, ontploft. Want de titeldroom hebben ze daar nog niet helemaal opgegeven.

Omstreden gelijkmaker

Club Brugge komt halverwege de eerste helft beter en beter in de wedstrijd. Eerst mist Wesley nog een dot van een kans, maar enkele minuten voor de rust is het dan toch prijs. Vormer neemt de bal mee met de arm en legt klaar voor Vossen, die de 1-1 binnentrapt. Scheidsrechter Van Driessche gaat, op aangeven van de VAR, kijken op de videobeelden, maar houdt voet bij stuk. Hij oordeelt dat het handspel van Vormer onvrijwillig was. De goal telt. 

Tweede helft

Ook na de pauze blijft Club Brugge de betere ploeg. Iets na het uur krijgt Dion Cools een grote kans, maar Ochoa stopt zijn trap. Standard wilde wel meer, maar Club Brugge hield al bij al vlot stand en kroont zich zo tot de nieuwe kampioen in het voetbal.

Auteurs: 
Redactie