Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge in beroep tegen schorsing Vanaken

Club Brugge in beroep tegen schorsing Vanaken

Sport
31/12/2020

Blauw-zwart hoopt op de vrijspraak voor de rode kaart, maar berust in de straf voor de beledigingen aan het adres van de wedstrijdleiding.

De tweevoudige Gouden Schoen werd voor twee wedstrijden geschorst, wegens zijn uitsluiting tegen Eupen afgelopen weekend. Verdediger Beck was sneller op de bal, waardoor Vanaken zijn studs op diens enkel plantte. Een ongelukkig en vooral onvermijdbaar contact, vinden ze in Brugge, en dus hoopte de landskampioen hoogstens een voorwaardelijke straf te krijgen voor de fase. Dat gebeurde niet, want het Disciplinair Comité hield vast aan een dubbele schorsing.

Daar kwamen nog eens twee wedstrijden schorsing bovenop, omdat Vanaken in een emotionele opwelling de scheidsrechters op de korrel nam. Hij snauwde het team van ref Verboomen "kutrefs" en "onnozelaars" toe. Club Brugge pleitte schuldig voor deze feiten en Vanaken verontschuldigde zich ook. Hoewel blauw-zwart hoopt op een lichtere straf voor de beledigingen kan men er begrip voor opbrengen dat dit gedrag bestraft wordt. Wat de sanctie na de rode kaart betreft, hoopt Club Brugge op vrijspraak of hoogstens een voorwaardelijke schorsing. Het beroep wordt volgende dinsdag behandeld door de Disciplinaire Raad.

Auteurs: 
Belga

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox