Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Club Brugge behoudt maximum van punten

Club Brugge behoudt maximum van punten

Sport
10/08/2019

KV Oostende - Club Brugge: 0-2

Club Brugge-coach Philippe Clement dropte met Cools, Mechele, Amrabat, Diatta, Schrijvers en Vossen zes nieuwe namen in zijn elftal. In de Versluys Arena schilderde Vossen iets voor het kwartier een voorzet van Vormer richting de winkelhaak, maar KVO-doelman Dutoit voorkwam de 0-1. Aan de overzijde moest Mignolet in actie komen op pogingen van Sakala en Guri.

Met Tau en Okereke iets voor het uur in de plaats van Schrijvers en Vossen kwam er niet meteen beterschap in het Brugse spel. Maar uiteindelijk brak de onvermijdelijke Okereke de ban voor blauw-zwart. Op voorzet van Vormer knikte hij de bal voorbij Dutoit, zijn vierde competitiedoelpunt. Niet veel later trapte Vanaken, die pas een verbeterd contract ondertekende bij Club Brugge, tegen de paal. Diatta lanceerde vervolgens Tau, die de 2-0 op het scorebord schoot.

Club Brugge staat nu met 9 op 9 aan de leiding in de stand. KV Oostende is voorlopig vijfde met zes punten. Dinsdagavond verdedigen de Bruggelingen op bezoek bij Dinamo Kiev een 1-0 zege in de terugmatch van de derde voorronde van de Champions League.

Lees verder onder de foto.

Racing Genk - Zulte Waregem: 0-2

Een kleine week na de 3-1 bij KV Mechelen keek Racing Genk al na zes minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Henrik Björdal maakte na een voorzet van Bürki het eerste doelpunt van het seizoen voor Zulte Waregem. Genk speelde te slap, en kreeg opnieuw een waarschuwing. Coucke bracht redding op een kopbal van Seck. Daarna moest de jonge doelman opnieuw in actie komen op een knal van voormalig Premier League-toptalent Saido Berahino, die vervolgens op Maehle en de paal besloot. In de 78e minuut mocht Coucke zich een tweede keer omdraaien. Een schot van diezelfde Berahino week af op Dewaest en belandde zo in doel: 0-2. Een bleek acterend Genk had geen slotoffensief meer in huis.

Zulte Waregem telt nu net als Genk 3 op 9. Daarmee staan beide teams op respectievelijk de tiende en negende plaats.

Lees verder onder de foto. 

Cercle Brugge - KV Kortrijk: 1-3

Cercle Brugge kwam in de 18e minuut op voorsprong via Idriss Saadi, na knullig balverlies van Hannes Van der Bruggen. Vier minuten ver in de tweede helft kwam KV Kortrijk langszij dankzij een fraai afstandsschot van Abdul Ajagun. Van der Bruggen zette zijn fout bij de openingstreffer recht door in de 55e minuut de 1-2 op het scorebord te zetten. Invaller Hervé Kage pikte in de 90e minuut ook nog zijn doelpunt mee.

In de stand klimt KV Kortrijk met vier punten naar de zevende plaats. Cercle Brugge is nog steeds puntenloos.

Lees ook:

 

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga