Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Calvin Verbeeck wint PK voor juniores

Calvin Verbeeck wint PK voor juniores

Sport
13/05/2018

Op vijf ronden van het einde vormt zich een kopgroep van 23, met de drie machtsblokken goed vertegenwoordigd: De Jonge Renners met liefst zeven manschappen, Gaverzicht met zijn vieren, en ook drie pionnen van Rik Devoogdt. Maar er zijn ook een aantal sterke individuen, zoals Vito Braet. Zijn team Forte is al elke wedstrijd sterk aanwezig, en ook Alex Vandenbulcke heeft er al een sterk seizoen opzitten. Er wordt wel gemord in die kopgroep, maar het is al snel duidelijk dat het uiteengeslagen peloton niet meer zal terugkomen, de winnaar zit vooraan.

Uit de omvangrijke kopgroep kan niemand meer ontsnappen, behalve Kasper Saver van Gaverzicht-Glascentra. Saver heeft wel wat tijdrijderscapaciteiten en knokt veertien seconden bij elkaar. Het is echt wel een indrukwekkend nummer, want de sterksten blazen verzamelen achter hem, zoals Bruyneel en Braet, maar ze komen niet dichterbij. Op twee kilometer van het einde lijkt hij gewonnen spel te hebben. 

Maar de groep valt hem alsnog op de nek in de laatste honderden meters. In de spurt is Calvin Verbeeck duidelijk de snelste voor Milan Hanne en Alex Vandenbulcke.

Auteurs: