Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugse brouwerij huldigt 'Sportzotten'

Brugse brouwerij huldigt 'Sportzotten'

Sport
02/10/2021

Brouwerij De Halve Maan in Brugge noemt enkele Belgische en Nederlandse topsporters hun ‘Sportzotten’. De naam komt van het biermerk Sportzot, dat atleten die niet vaak in de media komen, sponsort zoals zeilster Emma Plasschaert, marathonloper Koen Naert en roeier Niels Van Zandweghe. Zo wil de brouwerij hen helpen om hun doelen op een comfortabelere manier te kunnen bereiken.

Huldiging Sportzotten

Twee maanden na de Olympische Spelen, zette de brouwerij de topatleten in de bloemetjes. Op 1 oktober waren er 150 gasten aanwezig op de inhuldiging van de Sportzotten. Daarvan waren er zeven aanwezig: Belgen Emma Plasschaert, Koen Naert, Tim Brys en Niels Van Zandweghe. Daarnaast waren ook Nederlanders Sharon van Rouwendaal, Noël van ’t End en Roderick Pijls van de partij.

Terugblik Olympische Spelen

Zeilster Emma Plasschaert uit Oostende en de Brugse roeier Niels Van Zandweghe grepen net naast de medailles. Koen Naert uit Oostkamp pakte dan weer een fantastische tiende plaats in de marathon. Het stof is wat gaan liggen nu. Een ideaal moment om nog één keer terug te blikken, maar belangrijker: wat brengt de toekomst? 

Auteurs: 
Floor Vergote