Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugge wil gaststad zijn voor WK wielrennen 2021

Brugge wil gaststad zijn voor WK wielrennen 2021

Sport
06/07/2018

In dat dossier is Brugge één van de kandidaat-gaststeden. Eind september wordt tijdens het UCI-congres op het WK in Innsbruck beslist waar het kampioenschap zal plaatsvinden.

Elk jaar in september vindt het wereldkampioenschap wielrennen in een andere gaststad of regio plaats. Het is hét wielerevenement van het jaar met de elite wedstrijden op de weg voor mannen en vrouwen, de tijdritten en de U23 en juniorenwedstrijden. Voor deze jubileumeditie, die start op 18 september 2021 en eindigt op 26 september 2021, zou Knokke-Heist de startplaats zijn en Brugge als aankomstplaats dienen voor de tijdritten die lopen van zondag tot en met dinsdag. Voor de ritten in lijn, van donderdag tot en met zondag, zijn Antwerpen, Mechelen en Leuven gaststeden.

Burgemeester Renaat Landuyt zet ook zijn schouders onder dit initiatief: “Brugge is niet alleen een kunststad met een rijk patrimonium, maar bovendien ook een bloeiende sportstad. We hebben al heel wat ervaring met de organisatie van diverse sportevenementen waaronder wielerwedstrijden zoals de Elfstedenronde en de Driedaagse Brugge – De Panne. Het zou ons imago van fietsstad versterken als in 2021 onze stad het decor vormt voor de strijd om de regenboogtrui.”

Auteurs: