Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugge stoomt inwoners klaar voor 15 km lopen

Brugge stoomt inwoners klaar voor 15 km lopen

Sport
29/01/2019

Het begeleidingsproject dat dinsdag is voorgesteld kreeg de naam "Op naar Dwars door Brugge" mee.

Voorbereiding

"Ondanks de hype die lopen de voorbije jaren kende zijn er nog steeds heel wat Bruggelingen bij wie Dwars door Brugge ontbreekt op het loop-CV. De afstand van 15 kilometer zit ingebakken in het DNA van de wedstrijd. Net die afstand is voor veel beginnende lopers een drempel. Het vergt al een meer doorgedreven voorbereiding dan een wedstrijdje van pakweg tien kilometer", beseft schepen voor Sport Franky Demon (CD&V).

Daar hebben ze in Brugge iets op gevonden. De stad zal beginnende en gevorderde lopers ondersteunen in hun voorbereiding op 12 mei. Dat geldt zowel voor personen die zich aan de 15 km willen wagen als voor absolute beginners die op de 5 km mikken.

'Op naar Dwars door Brugge'

"Het initiatief kreeg de naam 'Op naar Dwars door Brugge'. Het bestaat uit een intakegesprek, gezamenlijke loopsessies in kleine groepjes en workshops over voeding, stretching,... Op basis van het intakegesprek wordt een trainingsschema van negen weken op maat uitgewerkt. Gedurende die negen weken vervullen de studenten van Howest de rol van personal coach", aldus Demon.

Brugge wil ook gezinnen aanmoedigen en nodigt kinderen uit om het traject mee te doorlopen. "Door dit gelijktijdig aan te bieden komen we tegemoet aan de problematiek van veel Bruggelingen die geen opvang hebben om te gaan sporten en organiseren we dus als het ware een soort van sportieve opvang", besluit Demon. Inschrijven kan www.brugge.be/opnaardwarsdoorbrugge voor de prijs van 40 euro, startticket voor "Dwars door Brugge" inbegrepen.

Auteurs: