Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brugge rekent op het najaar, geen Natour in Roeselare

Brugge rekent op het najaar, geen Natour in Roeselare

Sport
17/04/2020

Ook een nieuwe datum voor de Lotto Belgium Tour voor dames behoort tot de mogelijkheden. De beslissing van de internationale wielerfederatie UCI om alle internationale wedstrijden tot 1 juli en World Tourwedstrijden tot 1 augustus te annuleren, betekende dat er na de twee koersen van de Driedaagse Brugge - De Panne in maart opnieuw twee professionele wielerwedstrijden in Brugge wegvielen. “Op 7 juni stond de Elfstedenronde ingepland”, zegt schepen van Sport Franky Demon. “Op 26 juni zouden we voor het eerste de Lotto Belgium Tour voor dames verwelkomen. De tweede rit zou het peloton van Blankenberge naar Dudzele brengen. Het hing in de lucht en is niet meer dan logisch dat de wedstrijden ook geannuleerd worden.”

Alternatieve datum

Toch hoopt Brugge nog wielerwedstrijden te kunnen ontvangen in 2020. “We deden inspanningen om Brugge blijvend als wielerstad op de kaart te zetten en kijken uiteraard al uit naar het WK wielrennen in 2021”, zegt schepen Demon. “De Elfstedenronde een nieuwe plaats geven in de samengebalde wielerkalender in het najaar 2020 wordt moeilijk. We zullen daar met de organisator in overleg gaan om de overeenkomst een jaartje te verlengen en alles gewoon op te schuiven.” Wat de Driedaagse Brugge - De Panne en de Lotto Belgium Tour betreft is er wel nog hoop op een editie in 2020. “De Driedaagse is World Tour-niveau en heeft het bijkomende voordeel dat ze in de week verreden wordt”, zegt de sportschepen. “We rekenen op een woensdag tussen twee monumenten in de najaarskalender. Met de start van de dameswedstrijd dan op donderdag. Ook voor de Lotto Belgium Tour kijkt de organisator nog voor een alternatieve datum. Vermits de internationale wielerkalender voor dames minder druk bezet is, lijkt dat realistisch”, besluit de schepen van sport.

Geen Natour in Roeselare en Gullegem Koerse

Het Natourcriterium in Roeselare gooit ondertussen de handdoek. Dat was voorzien voor dinsdag 21 juli, maar door het verplaatsen van de Tour de France naar september was dat al onmogelijk geworden. In het najaar nog aan de vedetten raken in die overvolle kalender, is al helemaal een onbegonnen zaak, klinkt het bij de organisatie.

Gullegem Koerse mikt ook meteen op volgend jaar. Voorzitter Carlos Demeulemeester : "Gezien de huidige zeer barre tijden wegens het woekerende  Coronavirus en in opvolging van de gisteren laatste getroffen maatregelen van de Overheid en  bevoegde wielerinstanties (UCI & Belgische Wielerbond) zijn we uiteraard, net zoals vele collega's organisatoren, genoodzaakt onze wielerorganisaties van dit jaar nl. 76ste Gullegem Koerse-EEG Classic van Dinsdag 2 Juni & de 32 ste Grote Prijs EH. Lahousse van Vrijdag 5 Juni af te gelasten, dit voor de aller eerste keer in de 76 jaar geschiedenis  van Gullegem Koerse !  Hopelijk als alles weer goed gaat en dat coronabeestje voorgoed verdwenen is kunnen we mogelijks tegen eind dit jaar of begin volgend jaar met dubbele moed, kracht en zin voor  organisatie terug opstarten naar onze organisaties van 2021 zijnde de 77ste Gullegem Koerse-EEG Classic op Dinsdag 1 Juni 2021 en de 33 ste Grote Prijs EH. Lahousse op Vrijdag 4 Juni 2021."

Eerder was ook al Ruddervoorde Koers, op woensdag 20 mei, en de GP Marcel Kint, op zondag 24 mei, geschrapt, net als Leiedal Koers.

Auteurs: 
Redactie