Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Broos wordt sportief directeur bij KVO

Broos wordt sportief directeur bij KVO

Sport
01/03/2018

Hugo Broos heeft een lange staat van dienst in de Belgische voetbalwereld. Na een spelerscarrière bij Anderlecht en Club Brugge volgde een succesvolle trainersloopbaan bij onder meer RWDM, Club Brugge, Moeskroen, Anderlecht, Racing Genk, Zulte Waregem en het nationaal elftal van Kameroen.

"Na mijn vertrek bij Kameroen keek ik wat de kat uit de boom", opende Broos. "Ik wou niet zomaar ergens beginnen, maar het moest een project zijn waar ik me voor honderd procent in kan vinden. Dat project is er nu met KVO. Het is een ambitieuze club met een nieuwe voorzitter die zich volledig wil geven en een algemeen directeur (Patrick Orlans) die ik al jaren ken. Er staat al iets op poten in de Versluys Arena en daar kunnen we verder op bouwen. Het klopt dat ik nooit eerder actief was in deze functie, maar ik ben al lang genoeg actief in de voetbalwereld en heb ook mijn relaties. De komende weken zal ik vooral luisteren en observeren en daarna maken we een grondige analyse van de spelerskern. Alle contracten zullen tegen het licht worden gehouden en volgend seizoen starten we alvast met de ambitie om opnieuw mee te strijden voor play-off I."

Ook Johan Plancke naar KV Oostende?

Johan Plancke, CEO van KSV Roeselare wordt hoogstwaarschijnlijk de rechterhand van Hugo Broos bij KV Oostende. Hij verlaat alvast KSV Roeselare. 

 

Auteurs: 
Redactie