Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Boetes voor KVO, KVK en Zulte Waregem

Boetes voor KVO, KVK en Zulte Waregem

Sport
16/01/2019

KV Kortrijk moet zelfs 3.000 euro boete ophoesten. Kortrijk en Zulte Waregem namen het op 26 december in het Guldensporenstadion tegen elkaar op. Supporters van beide clubs lieten zich in de West-Vlaamse derby niet onbetuigd. De aanwezige match delegate constateerde dat fans van de bezoekers voor aanvang Bengaals vuur afstaken, op slag van rust een rookpot in brand staken en net voor het einde van de wedstrijd een stoeltje tegen een ballenjongen gooide. Zulte Waregem werd voor die feiten bestraft met een boete van 1.500 euro.

KV Kortrijk

KV Kortrijk kreeg ook 1.500 euro boete, omdat thuissupporters voor aftrap Bengaals vuur op het veld gooiden. Net voor de rust ontplofte een rookbommetje in de buurt van Essevee-doelman Bossut. In tribune 2 van de Kerels stak men in minuut 76 Bengaals vuur aan, in minuut 89 knalde opnieuw een rookbom in dezel

fde tribune. Omdat er nog een voorwaardelijke boete van 1.500 euro open stond, moet KV Kortrijk in totaal 3.000 euro betalen.

KV Oostende

Tijdens de thuiswedstrijd van KV Oostende tegen STVV, ook op 26 december, gooide een Oostendse fan een aansteker richting de hoekschopvlag. Deze raakte niemand en kwam terecht op de zijlijn. De stadionomroeper riep op tot kalmte, waarna de match zonder incidenten kon afgewerkt worden. De feiten kosten de kustploeg 1.500 euro, waarvan 500 euro het gevolg is van een openstaande voorwaardelijke straf. .

Auteurs: 
Belga