Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bijna 13.000 fans voor titelwedstrijd Cercle Brugge

Bijna 13.000 fans voor titelwedstrijd Cercle Brugge

Sport
09/03/2018

Zaterdagavond vanaf 20u is het alles of niets voor Cercle Brugge. Cercle probeert tegen Beerschot-Wilrijk een 1-0 achterstand goed te maken om zo door te stoten naar de hoogste klasse. Er zullen zo'n 12.700 supporters zijn, waarvan 1400 van Beerschot. ’t Is met voorsprong het hoogste aantal supporters dit seizoen voor een wedstrijd van Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion.

Olympialaan kleurt groen en zwart

De Olympialaan aan het Jan Breydelstadion wordt versierd in groen en zwart, en om 18u15 verzamelen de supporters er om de spelersbus te onthalen. Tegelijk vormen de jeugdspelers van Cercle een erehaag. Tijdens de match is er ook een grote tifo voorzien. Alles wordt uit de kast gehaald om de spelers aan te moedigen.

Fandorp aan het stadion

Om 18.30 uur opent er dan nog eens een fandorp aan het stadion, waar ondermeer een dj de supporters zal opwarmen. Als Cercle Brugge de poort naar de hoogste klasse kan openbeuken, blijft het feest achteraf beperkt tot de Jan Breydelsite. De echte titelviering is voor enkele weken later, in het centrum van Brugge. Een precieze datum is er nog niet.

Auteurs: