Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bekijk hier de eerste doelpunten én interview van WK-held Perisic bij Roeselare

Bekijk hier de eerste doelpunten én interview van WK-held Perisic bij Roeselare

Sport
12/07/2018

In wedstrijden tegen Charleroi en Club Brugge trof Perisic twee keer raak vanop hoekschop. Na de wedstrijd tegen Charleroi gaf hij meteen ook zijn eerste televisie-interview. (bekijk de doelpunten en het interview hierboven)

Een klein decennium later zorgde Perisic, nu aan de slag bij Inter Milaan, voor de Kroatische gelijkmaker in halve finale van WK tegen Engeland. In de verlengingen bracht Mario Mandzukic (109.) zijn land in extase met de winnende 2-1.

"Gelukkigste man op aarde"

Perisic werd benoemd tot Man van de Match. "Ik ben nu even de gelukkigste man op aarde”, verklaarde de 29-jarige aanvaller. “Ongelooflijk dat onze wens nu werkelijkheid wordt. Ik zat destijds in mijn Kroatische shirt als groot fan voor de tv, toen Kroatië in 1998 de halve finales verloor van Frankrijk. Zondag sta ik op het veld in de WK-finale, uitgerekend tegen Frankrijk. Mooier kan het niet voor mij."

Kroatië speelt zondag (om 17u00) de WK-finale tegen Frankrijk. Voor de Rode Duivels wacht zaterdag (om 16u00) een nieuwe confrontatie met Engeland in de troostfinale.  

Stunt in slotfase

En voor wie er maar niet genoeg van krijgt, op 21 februari 2009 kroop Roeselare tegen Bergen door het oog van de naald. Met een schitterend doelpunt in de 89ste minuut tekende Perisic voor de 3-2 overwinning. Een ware stunt in de slotfase. 

Auteurs: