Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bekerverhaal voorbij voor KVK na nederlaag tegen Mechelen

Bekerverhaal voorbij voor KVK na nederlaag tegen Mechelen

Sport
12/01/2023

Kortrijk-coach Bernd Storck had na de knappe competitiezege tegen OHL afgelopen weekend geen reden om veel te sleutelen aan zijn elf voor de bekerwedstrijd tegen Mechelen. Alleen Tanaka verdween uit de ploeg voor middenvelder Keita. De Kortrijkzanen legden ook in de eerste helft van de kwartfinale tegen Malinwa goed voetbal op de mat, maar mochten zich wel gelukkig prijzen met een 0-0 score richting de kleedkamers te kunnen trekken. Tot driemaal kwam Mechelen erg dicht bij de openingstreffer, maar doelman Vandenberghe en verdediger Watanabe pakten uit met knappe reddingen op de Mechelse pogingen.

Na een eerste helft waarin beide ploegen zich afwisselend de beste ploeg toonden, kwam het gevaar in de tweede periode meteen vanop twee kanten. Kortrijkenaar Bruno en Mechelaar Da Cruz kregen prima kansen, maar kregen het leer niet tegen de netten. Diezelfde Bruno probeerde het iets na het uur opnieuw met een spectaculaire omhaal, maar zijn acrobatische poging zoefde langs het doel. In de gietende regen bleven beide ploegen zoeken naar het doelpunt dat hen naar de halve finale zou loodsen. Echte grote kansen vielen er niet meer op te tekenen, tot verdediger Sandy Walsh de ban brak na een prima Mechelse combinatie over verschillende stationnetjes.

Mechelen mag door de zege blijven dromen van een nieuwe bekerwinst, na die van 2019. Voor KV Kortrijk eindigt het toernooi net als vorig jaar in de kwartfinales.

Auteurs: