Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

BCO klopt Saloniki en wordt opgevist in Europe Cup

BCO klopt Saloniki en wordt opgevist in Europe Cup

Sport
08/02/2018

Het is voor de kustploeg de zesde Europese zege. Oostende beëindigt groep D daarmee als zesde, voldoende om opgevist te worden in de Europe Cup. Oostende begon dramatisch op bezoek bij de rode lantaarn. De West-Vlamingen kwamen er in het eerste kwart nauwelijks aan te pas (22-7). Nadien vonden de troepen van coach Dario Gjergja stilaan hun ritme en acht minuten voor tijd maakte Oostende voor het eerst gelijk (51-51). Vervolgens was de Griekse veer gebroken en stoomde Oostende - dankzij een uitstekend laatste kwart (17-24) - door naar 66-70 winst.

Jean Salumu (15 punten), Elias Lesisi (14 punten) en Tonye Jekiri (10 rebounds) waren de uitblinkers bij Oostende. De kustploeg beëindigt de groepsfase van de Champions League zo met zes zeges, tegenover acht nederlagen. De zesde plaats in de eindafrekening volstaat om heropgevist te worden in de Europe Cup. De eerste vier in elke groep stootten door naar naar de tweede ronde in de Champions League. Nummers vijf en zes gingen naar de Europe Cup.

Nu tegen Montenegrijnse Mornar

BC Oostende komt in de achtste finales van de FIBA Europe Cup uit tegen het Montenegrijnse Mornar. Dat besliste de loting van donderdag in München. Oostende beëindigde de groepsfase van de Champions League als zesde en werd zo heropgevist in de FIBA Europe Cup.

De achtste finales bestaan uit tien teams voortkomend uit de Europe Cup en zes ploegen, die uit de Champions League komen. Voor Oostende volstond woensdagavond een zege bij het Griekse Aris Saloniki (66-7) om door te gaan. De kustploeg is nog de enige Belgische club, die Europees actief is. De heenwedstrijd vindt op 7 maart plaats in de Versluys Arena. De terugwedstrijd is een week later in Montenegro.

Bij winst wacht Oostende in de kwartfinale een duel met de winnaar van de ontmoeting tussen het Roemeense Cluj-Napoca en het Nederlandse Donar Groningen. De Nederlanders schakelden woensdag Bergen uit.

Auteurs: 
Belga