Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Basket: Ieperse bondscoah Mestdagh stopt bij Namen

Basket: Ieperse bondscoah Mestdagh stopt bij Namen

Sport
05/03/2020

De 57-jarige Mestdagh is sinds 2017 bij de vrouwenploeg van Namen aan de slag. Toen maakte hij na één jaar de overstap van Castors Braine, waar hij eind 2016 ontslagen werd na tegenvallende resultaten in Europa. Met de club uit Namen won hij in 2018 de Beker. (Lees verder onder de video uit Offside)

    "Ik ben nu bijna drie jaar bij Namen aan de slag en we hebben hier een volledige structuur neergezet, op het vlak van coaching, fysieke voorbereiding en medische ondersteuning", zegt Mestdagh aan Belga. "Namen is een club met veel potentieel, maar ik voelde dat we niet meer vooruitgingen. Ik betreur het daarbij dat het Belgische kampioenschap ook niet wat meer kan profiteren van het succes van de Belgian Cats."

    "Ik voelde dan ook dat ik een nieuwe uitdaging kon gebruiken. Het is nu of nooit meer. Momenteel heb ik nog geen voorstellen ontvangen, maar ik denk dat die wel zullen volgen, ook uit het buitenland." Eerst doet Mestdagh het seizoen nog uit bij Namen, dat momenteel op de derde plaats staat in het kampioenschap en strandde in de halve finales van de Beker.

    BEKIJK OOK:

    Philip Mestdagh was onlangs nog te gast in Offsite op Focus & WTV:

    Auteurs: