Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

ATLETIEK: geen grote records op Provinciaal Kampioenschap

ATLETIEK: geen grote records op Provinciaal Kampioenschap

Sport
07/01/2018

Bij de dames pakt Katrijn Boone de West-Vlaamse titel op de 200 meter. Ze werd tweede na de Oost-Vlaamse kampioene Isaura Rossaert. Boone finishte in 25 seconden en 81 honderdsten. Bij de mannen grijpt Dylan Monserez de West-Vlaamse titel met een chrono van 22 seconden en 59 honderdsten.

Emile Verdonck toont zijn waarde in het hoogspringen. Hij begint moeizaam met drie pogingen op de 1m98, maar kan later via 2m04 en 2m07 toch het goud grijpen. Zijn reeks strandt op 2m10. Giebe Algoet wordt tweede.

Ook Thibeau Rotsaert toont zijn goeie vorm. Na zilver op de 200m, pakt hij in een spannende strijd tegen Niels Vanbraekel de titel op de 400m in 52 seconden en 43 honderdsten.

Op de 800m bij de heren zijn er geen verrassingen te noteren. Aurèle Vandeputte, pas terug van hoogtestage in Kenia, is te sterk voor de tegenstand en wint met een overtuigende chrono: 1 minuut 52 seconden en 29 honderdsten. Mooie rentree dus na vijf jaar afwezigheid op het kampioenschap.

De avond wordt afgesloten met de 1500m. Anouck Dedeyne loopt bij de vrouwen makkelijk naar de titel en finisht 11 seconden sneller dan de tweede. Ook Feinse Quatacker loopt vlot naar goud. Hij finisht met een bonus van vijf seconden.

Auteurs: 
Steffi Verheye