Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ardooie en Blankenberge langer in BinckBank Tour

Ardooie en Blankenberge langer in BinckBank Tour

Sport
21/02/2020

Zowel Ardooie als Blankenberge hebben al een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de rittenkoers. In totaal was Ardooie al twaalf keer het decor voor een finish in de BinckBank Tour, Blankenberge is al sinds 2016 de vaste startplaats van een etappe. Toen was er dus ook voor het eerst de rit tussen de twee plaatsen, die nu al vier jaar onafgebroken een vast deel vormt van de rittenkoers. Dit jaar zal dat dus opnieuw gebeuren, dan is Blankenberge-Ardooie de vierde rit van de BinckBankTour.

Zowel Ardooie als Blankenberge erg enthousiast

Burgemeester van Ardooie Karlos Callens is erg tevreden: “Onze doelstelling om via de BinckBank Tour een lift-up van het imago van Ardooie en haar bedrijfsleven te krijgen, blijft succesvol.”

Ook in Blankenberge is het enthousiasme groot. Burgemeester Daphné Dumery: “Wielrennen is een sport die alle generaties kan bekoren. Dat Blankenberge als familiebadstad opnieuw de startplaats mag zijn, is een fantastisch gegeven. De BinckBank Tour is niet alleen voor toeristen en kijklustigen een belangrijk event, maar ook de eigen inwoners tonen ieder jaar opnieuw een grote belangstelling.”

De BinckBank Tour start op 31 augustus en eindigt op 6 september.

Auteurs: 
Jitse Lapeire